HISTORIE IJSSALON GARRONE
In de jaren twintig van de vorige eeuw kwamen de families Garrone en Giraudi vanuit Asti, gelegen in het noorden van Italië, naar Haarlem. Van origine importeerde de familie Garrone wijnen en Italiaanse delicatessen. Later exporteerden zij vee en Nederlandse zuivel naar Italië. In 1949 emigreerde de heer Zardus, de oorspronkelijke eigenaar van deze ijssalon en een goede huisvriend van de familie, naar Argentinië en vroeg aan Leone Garrone of hij eventueel interesse had in de zaak. Leone Garrone besloot samen met zijn nicht Luisa Giraudi de ijssalon over te nemen. Ongeveer twintig jaar nadat de families Garrone en Giraudi de zaak hadden overgenomen besloot de familie Giraudi een ijssalon te beginnen aan de Kerkstraat in Zandvoort. De familie Garrone bleef in Haarlem en besloot destijds de zaak van Giraudi naar Garrone te vernoemen. In diezelfde periode werd een tweede ijssalon geopend door de familie Garrone in de Generaal Cronjéstraat in Haarlem.
Sinds 1969 is Beate Garrone actief in het familiebedrijf. Samen met haar drie zonen en haar medewerkers, die vaak jaren achtereen terugkomen, runt zij nu al vele jaren de ijssalon. In die jaren heeft zij vele prijzen gewonnen, waaronder de Gouden IJsspatel en IJsvakman/vrouw van het Jaar. Bovendien draagt zij de titel Meesterijsbereider en is zij in 2014 koninklijk onderscheiden. Beate Garrone is lid van de Vereniging van Italiaanse IJsbereiders in Nederland en lid van het Gilde van Meesterijsbereiders. Niet geheel verwonderlijk mocht zij dan ook de destijds nieuwe vakopleiding voor ijsbereiding in Wageningen openen.
De familie Garrone heet u van harte welkom in hun ijssalon, waar zij met passie en liefde voor hun vak en met de beste ingrediënten hun ijs voor u bereiden.